Dagnæs Børnehave

Ny institution på 1.600m² på Strandkærvej i Horsens. Bygningens arkitektoniske hovedgreb er et stramt, enkelt og klart formsprog, der giver huset en tydelig og rolig identitet.

Udformningen af institutionen tager afsæt i den kuperede grund, det klare arkitektoniske formsprog og de pædagogiske principper, som i fremtiden skal bære institutionen. Pædagoger såvel som forældre og børn skal, nu og i fremtiden, kunne udvikle sig i en bygning, som skaber plads til, at man kan vokse mentalt og kropsligt.

For at bringe atmosfæren og hverdagen i børnehøjde har vi bearbejdet rummene, så de tilbyder og integrerer et respektfuldt formsprog der ikke taler ned til børnene.

Bevaring af natur- og legeområder
Institutionen placeres på et plateau, hvor en af de eksisterende bygninger tidligere har været placeret. Dette giver et minimalt behov for at regulere terrænetog der opnås desuden optimale muligheder for at bevare og beskytte de eksisterende legeområder, samt områdets allerede udvoksede buske og træer.

Projektdata

ROLLE
Arkitekt

ENTREPRISE
Totalentreprise

STØRRELSE
1.500 m²

OPFØRELSE
2015 - 2. plads i Konkurrence

ENERGIKLASSE
LEK 2015