Nyt Rådhus

BALANCEN - Nyt rådhus i Vest Himmerlands Kommune. Det ca. 2700 m2 store toetagers hus er placeret ved siden af jobcentret i Aars. Det er her byens gæster og borgere for fremtiden skal møde op, når de skal møde Vesthimmerlands Kommune. Den nye bygning smelter sammen med det eksisterende jobcenter via en mellembygning.

Det eksisterende jobcenter ombygges i et omfang svarende til ca. 300m².
Arkitekturen er tænkt som kontemporær, respektfuld og åben. Ved ankomsten til bygningen fra Vestre Boulevard vil man opleve det ”svævende” borgmesterkontor og indgangsmarkeringen som de mest markante elementer.
Tanken og den demokratiske symbolik bag et ”svævende” borgmester kontor er, at kommunens ledelse er synlig og positioneret i kraft af samfundet som modvægt. Vi har tilstræbt, at rådhuset bliver et vartegn, en moderne arbejdsplads og et nyt sted i byen for både borgere og medarbejdere.

Husets stramme design er understreget ved, at alle tekniske installationer er lagt ind i huset. Tagfladen fremstår som følge heraf, ubrudt i videst mulig omfang.
Rådhuset er udformet som et todelt volumen, hvor den lyse 1. sal hviler på en tungere base af tegl. Huset er tilstræbt integreret i landskabet ved siden af det eksisterende jobcenter.
Huset åbner sig mod Vestre Boulevard, forpladsen og den nye lyngklædte ”slette”. Ankomsten inviterer medarbejderne og de besøgende ind i et hus, der er både åbent, lyst og fleksibelt.

Projektdata

ROLLE
Arkitekt

ENTREPRISE
Totalentreprisekonkurrence (ikke vundet)

STØRRELSE
2.400 m²

OPFØRELSE
2016

ENERGIKLASSE
LEK 2015