Østerbo

2. plads i konkurrence om renovering og genopførelse af 48 boliger for boligforeningen DVB afd.1 Østerbo i Vejle.

Med fokus på nærhed og intimitet tager projektet udgangspunkt i en nedrivnings- og genopførelsesløsning. Det arkitektoniske udtryk opdateres tidsmæssigt og gøres mere let og imødekommende. Dette sker med en kvalitativ opgradering af materialer, samt ændring af bygningshøjder med spring i bygninger, materialeskift, samt store vinduesarealer. Alt dette forløber med respekt for det nuværende arkitektoniske udtryk og med en opgradering af den byggetekniske kvalitet.

Optimering af produktion
I projektet fjernes den eksisterende bebyggelse ned til sokkel/terrændæk og der opføres nye modulbokselementer med i alt 48 lejligheder som de eksisterende. Modulbokselementerne præfabrikeres i lukkede haller og leveres stykvis på pladsen. Derved skabes optimale rammer for produktionen og risikoen for uforudsigelige hændelser undervejs i forløbet minimeres.

Der etableres nye terrasser, stier og udearealer. Bruttoetagearealer er i dag på 4.440m² og vil i fremtiden blive på ca. 4.600m².

Ankomne vil via trappe eller rampe nå gennem et hyggeligt gårdmiljø til en fordelingsgang. Fordelingsgangen er i en størrelse, så der både er tilstrækkeligt manøvreareal for handicappede, men også plads til opbevaring.

Tilbage til oversigt
bubble