Personaletur til FÆNGSLET

Den første fredag i hver måned afholder vi et fælles arrangement på tegnestuen. Arrangementet går ud på at vi hygger os sammen, samtidig med at vi bliver lidt klogere og inspireret fagligt. 

I fredags havde vores Personaleforening arrangeret en tur med frokost og efterfølgende rundvisning på FÆNGSLET i Horsens. 

Horsens Statsfængsel, som oprindeligt blev opført til at holde mennesker indespærret - En lukket verden, bygget med en kraftfuld tyngde, millioner af mursten og højt beliggende på toppen af byen og i den grad med til, at definere Horsens som en fængselsby. 

Siden er den ikoniske og historiske bygning på nænsom vis åbnet op, så liv, lys og kreativitet har fået plads. 

Yvonne fra FÆNGSLET viste os rundt i huset, vi så bl.a. den gamle arrest, der var i funktion til det sidste i 2006, inden det gamle statsfængsel lukkede. 

Vi kom naturligvis også omkring seneste store nye tiltag - Vestsalen. Vestsalen forbinder den indre vestre fængselsgård med en åbning af FÆNGSLETS vestfløj. En imponerende og flot transformation af bygningen, der med salens fleksibilitet muliggør en helt ny række af events. 

Mange tak til FÆNGSLET og til Yvonne for en super god og inspirerende rundvisning i fredags. Vi havde en super god eftermiddag. 

Facts om Vestsalen i tal:

- 16 tons cortenstål-porte

- 165 tons tagkonstruktion

- 220 tons konstruktionsstål

- 350 m2 beton til gulv

- 900 kg akustiktæpper

- 1250 m3 betonbundplade

- 250.000 nedbrudte mursten

Skrevet den 09/05-2022
Tilbage til oversigt
bubble