”PRØVLIÅHØRHER”

Aalborgenserne er fra ”Aalbår’a” 
I Aalborg rimer ’sort’ på ’kort´
”Prøvliåhørher” er et ord, som kan starte enhver sætning

I slutningen af sidste uge var hele tegnestuen på studietur til Aalborg. Vores personaleforening havde sammensat et program, som både bød på faglig inspiration og socialt samvær. 

Vi startede i Utzon Centret, som er tegnet af arkitekt Jørn Utzon og færdiggjort af hans søn Kim Utzon. Det ligger på Aalborgs havnefront, og er samlingssted for arkitektur, design og kunst. Det blev Jørn Utzons sidste værk.
Vi fik en spændende rundvisning af Udstillingsdirektør Line Nørskov Davenport, som fortalte os mange detaljer om blandt andet opførelsen af Operahuset i Sidney.

Næste punkt på programmet var et besøg på Nordkraft – det forhenværende kuldrevne kraftværk, som i dag fungerer som et stort kulturhus med et mix af aktiviteter og liv.

Efter de to forskellige arkitekturoplevelser gik vi mod Lasergame, hvor det var tid til teambuilding og sjov. Der blev dystet og kæmpet om sejren, så alle havde fået en god kulør, da vi igen blev lukket ud af de mørke haller.

Om aftenen gik vi til Restaurant Ombord, hvor vi nød en 3-retters menu, og inden turen gik mod hotellet, skulle vi alle forbi Jomfru Ane Gade - Danmarks længste festgade med sine 150 meter.

Dag 2 bød på en lækker morgenmadsbuffet, hvorefter vi kørte forbi Musikkens Hus og kiggede indenfor i det 9 etager høje hus, hvor formerne er inspireret af Limfjorden, som ligger lige foran. Med inspiration fra nordspanske Guggenheim, ville man skabe et dristigt kulturbyggeri, som skulle bidrage og udvikle hele Aalborg og Nordjylland.

Herefter gjorde vi stop ved ’Spritten’ – Den gamle spritfabrik i Aalborg. I fremtiden skifter fabrikken identitet. Udover kunstværket Cloud City Aalborg, som bliver verdens største glasskulptur, kan man også se frem til, at ’Spritten’ vil rumme kunstudstillinger, torvehal samt luksushotel og -lejligheder.

Inden hjemrejse var vi forbi Kunsten Museum of Modern Art, hvor vi gik på opdagelse i de forskellige udstillinger. Kunsten er tegnet af Alvar Aalto.
 
I 2019 placerede den amerikanske avis New York Times Aalborg blandt de 52 fremhævede byer, der er et besøg værd. Aalborg var bestemt et besøg værd.

Vi havde en rigtig god tur med et godt program – og en masse gode snakke kollegerne i mellem. 

Skrevet den 12/09-2022
Tilbage til oversigt
bubble