Rejsegilde Stævnhøj

I mandags var vi til rejsegilde, ved det igangværende byggeri, af 22 nye plejehjemsboliger til plejecenter Stævnhøj. De 14 af de nye boliger, bliver til plejeboliger imens de sidste 8 bliver til aflastningsboliger, dertil bliver der lavet fællesrum, og Projektet omfatter derudover også ombygning og optimering, af de eksisterende køkkenfaciliteter. Plejeboligerne tilegnes specielt demensramte. 

"Det er klart at vi mærker et stigende behov for at der skal bygges noget, så boligerne kommer i hvert fald ikke til at stå tomme. Der er et klart behov for at få nogle flere plejeboliger." fortæller Susanne Bjerregaard Mørck som er formand for senior og handicapudvalget.

Demensramte har brug for faste rutiner, enkle systemer, overskuelighed, tryghed og ro i hverdagen. For at imødekomme dette, har vi i plejeboligerne fokus på hjemliggørelse og genkendelighed, også af egen lejlighed.

Det samme gør sig gældende for fællesrummet: fokus på hjemlighed og social aktivitet. Det fortæller Susanne Mørck også om i interviewet til DanmarkC TV:

"Vi har i udvalget været meget optaget af at vi ønkser at der bliver sat streg under at det skal være bogerens hjem, så det vil sige at der er materialer der blevet udvalgt til at det kan være med til at hjemeliggøre deres boliger, så borgere får en følelse af at det er der de bor, og der de føler sig trygge" 

"Det kommer til at betyde en del for dementramte borgere, så jeg tænker at det kommer til at betyde at vi får en kortere venteliste" 

 

Læs mere om projektet hér

Se interveiwet hér

Skrevet den 18/12-2019
Tilbage til oversigt
bubble