SOMMERTUR TIL RY

I fredags var det tid til månedens fællesarrangement, hvor faglig inspiration og socialt samvær var i højsædet. Personaleforeningen havde planlagt en inspirationstur til Ry. 

Første stop var ved “Balancen” - et bofællesskab for voksne mennesker over 50, der ønsker at bo og leve bæredygtigt midt i naturen. Vi blev vist rundt af Hanne, som er beboer på stedet. 

“Balancen”, som stod klar til indflytning i juni 2021, er en ny type boliger med fokus på fællesskab. Man bytter lidt færre private kvadratmeter til meget mere plads i form af fælles faciliteter og uderum. Bofællesskabet rummer 33 boliger og har 3 forskellige boligtyper. Vi fik lov til at kigge indenfor hos 4 forskellige beboere. 

Boligerne er tegnet af Tegnestuen Vandkunsten og opført i træ. De er lavet af genbrugsmaterialer og bliver bæredygtighedscertificeret efter DGNB ordningen i kategorien guld, som har til formål at øge den generelle kvalitet af ejendommen. 
 
Efter en meget spændende tur rundt i bofællesskabet, kørte vi videre til bymidten i Ry, hvor vi gjorde stop ved Torvehallen - en velfungerende nyopført bygning, der har styrket handels- og kulturlivet i byen. Projektet er tegnet af arkitekt Jesper Danø og uderummet af Gustin Landskab.
 
Som afslutning på turen mødtes vi i vores kollega Anne Sophies have, hvor vi nød det gode vejr, fik lidt koldt at drikke og fik sagt god sommerferie til de kolleger, som har ferie fra i dag. 
 
Det var et skønt arrangement med meget relevante projekter.

Skrevet den 11/07-2022
Tilbage til oversigt
bubble