Tegnestuemøde: Brandklasser og Siriuspatrulje

En gang om måneden afholder Vallentin Haugland tegnestuemøde, hvor der er mulighed for at høre om branchespecifikke områder, spændende oplæg eller noget helt tredje.

Ved denne måneds tegnestuemåde havde vi besøg af Flemming Bjørnskov, der er ingeniør, og som arbejder med brandrådgivning hos MOE A/S. Flemming kom forbi med to spændende oplæg, der handlede om brandklasser (BR18) og brandtekniske forhold i byggerier. Hos Vallentin Haugland er vi blevet klogere på den myndighedsproces, der finder sted, når man arbejder med brandsikring.

Men Flemming Bjørnskov havde også en anden, og anderledes, spændende fortælling med, som omhandlede hans liv i Forsvaret. I to år har han været patruljefører hos Siriuspatruljen på Grønland, hvor han har arbejdet med overvågning, ført kontrol og været en del af arbejdet i at sikre fredningsbestemmelser i nationalparken og i det ubeboede Nordøstgrønland.

I kantinen hos Vallentin Haugland var ørene spidset, imens Flemming med billeder og historier tog os med på den hårde rejse gennem nåleøjet til patruljefører og det daglige arbejde på Grønland på godt og ondt. Han fortalte bl.a. om, hvordan man gennem mesterlære selv bygger sin slæde med førstemandens erfaringer, inden man drager ud på sin første patrulje i fællesskab med sin makker. Og hvordan man får viden om mange forskellige områder, der gør, man kan klare næsten alt selv. Han fortalte også om, hvordan hundene er et af de vigtigste redskaber i løsningen af opgaver. Navnene på alle hundene husker han stadig.

At besidde samarbejdsevner er essentielt - særligt overfor sin makker - for man har kun hinanden og hundene, og man skal kunne håndtere de mange udfordringer, man støder på undervejs på patrulje, fortalte Flemming.

For når man i 40-50 graders kulde skal løse opgaver, kræver det vilje og udholdenhed, der går udover det sædvanlige. En mentalitet og en masse unikke erfaringer, der inspirerer, og som man sagtens kan tage med sig i sit videre arbejdsliv.

Hos Vallentin Haugland var vi opslugt lige til det sidste slide, og vi er glade for, at Flemming havde tid, og lyst, til at komme forbi og fortælle om hans nuværende arbejde inden for brand og hans tidligere arbejde på Grønland og i Forsvaret.

Skrevet den 10/03-2020
Tilbage til oversigt
bubble