64 Almene Boliger for Lejerbo

Boligerne, fordelt på fire boligblokke, ligger forskudt i forhold til hinanden på flere måder - for at give hver enkelt bolig de bedst mulige udsigts- og lysforhold. Boligprojektet tager afsæt i den unikke beliggenhed i grønt og frodigt område.

Der er gode udearealer i form af vej- og parkeringsanlæg, grønne områder, skure til affaldshåndtering (verdensmål 11), samt cykelskur. Facaderne, som vender mod bebyggelsens haveanlæg, er med altaner og mod ankomstsiden er der altangange.

 

Rum med diversitet
For at sikre diversitet i brugere og beboere (verdensmål 5) består eksempelvis blok 6C af 16 stk. 3 værelses lejligheder, hvor blok 6D består af 8 stk. 2 værelses og 8 stk. 4 værelses lejligheder.

Omgivet af natur
Boligerne på Vejlevej er opført som fritliggende, hvide bygningskroppe, der ligger i et grønt og frodigt område i gåafstand til Horsens’ centrum. På trods af denne bynærhed får man glæde af den natur, som de allerede opvoksede træer og buske giver og som vil blive større og stærkere i årene der kommer.

Umiddelbart ved siden af boligerne løber den lille Dagnæs bæk, der tiltrækker fugleliv, ligesom der også er fisk i bækken. De attraktive udearealer henvender sig til en afvekslende gruppe af brugere i forskellige aldersklasser. På denne måde sikres de forskellige generationer og sociale lag at have mulighed for at bosætte sig i et bæredygtigt byområde (verdensmål 10).

Moderne bygning, lavenergiklasse 2015
Bygningernes modernistiske formsprog med de pudsede, isolerede hvide facader og de flade tage, sikrer at bebyggelsen også vil fremtræde nutidig i mange år fremover. Der er et praktisk placeret parkeringsanlæg, som ligger ganske tæt på boligerne hvor der naturligvis også er indtænkt handicapparkering. Boligerne er opført som lavenergiklasse 2015 hvilket sikrer en høj komfort, indendørs luftkvalitet og en lav varmeudgift (verdensmål 3+7).

Tværfagligt samarbejde
Byggeriet er udført i tværfagligt samarbejder med CASA A/S for Lejerbo (verdensmål 17).

 

Tilbage til oversigt
bubble