Almene Seniorboliger med fælleshus og værksted

Vallentin Haugland har i samarbejde med CJ anlæg vundet totalentreprisen på opførelsen af seniorbofællesskabet, med 39 almene boliger med fælleshus og værksted, på Nyborg havn.

Et seniorliv med samvær
På DSB’s gamle færgeleje i Nyborg, etableres et nyt seniorbofællesskab, som rummer muligheden for at være privat, men samtidig mulighed for fælles aktiviteter og samvær. Til bofællesskabet er der tilknyttet et privat fælles haveareal, et værksted samt stort fælleshus med plads til fællesaktiviteter. Beboerne har desuden gratis adgang til fælles aktiviteter på vandet, f.eks. kajaksejlads.

Arkitekturen tager afsæt i bådhus-typologien med referencer til det maritime. De ydre facader på boligdelen beklædes med trælameller i varmebehandlet træ, der natur patineres. Facaderne fremstår udadtil med store tilbagetrukne glaspartier og terrasseværn i glas. Indadtil mod haverummet fremstår facaderne i glas kombineret med let beklædning i malet træ.

Bæredygtighed
Der er lagt vægt på lavenergibyggeri med samfundsøkonomisk fokus. Anvendelse af vedvarende energi, samt klimatilpassede løsninger indgå, herunder håndtering af havvandsstigninger og kraftige regnskyl. Ved valg af materialer er der lagt vægt på lang levetid og mindst mulige vedligeholdelsesudgifter.

 

Projektdata

ROLLE
Arkitektrådgivning

ENTREPRISE
Totalentreprise

BYGHERRE
AB Holmegaarden

STØRRELSE
4.200 m²

OPFØRELSE
10.05.2017 - 01.08.2018

ENERGIKLASSE
LEK 2020