Boliger i Torsted Vest

Ombygning og renovering fra 52 til 39 boliger i Torsted Vest. Ombygningen og den gennemgribende renovering af 52 boliger fra 1992, omdanner afdeling 35, AAB Horsens, til et imødekommende byggeri med forbedrede lejligheder og udearealer.

Nye og gamle facader
De eksisterende facader fremstår som primære gule teglsten, med striber og markeringer i rød teglsten. Taget er tidligere udskiftet fra bølgeeternit til tagpap. Denne tagbeklædning føres med ud, hvor bygningerne udvides. 

Farverige detaljer
De eksisterende døre og vinduer har en gennemgående markering med farver, som antyder både form og funktion. Denne farvegivende karakter er genbrugt i enkelte vinduespartier, som angiver en fløj eller blok. De øvrige, mere sekundære partier, bliver dæmpet i en mere grålig nuance. Således sikres en mere dæmpet farvegengivelse, men dog bevares den oprindelige tanke.

Fra 52 til 39 boliger

52 boliger reduceres til 39 større og mere funktionelle boliger. Nogle boliger lægges sammen til større lejligheder, mens andre udvides og der etableres glaspartier fra gulv til loft. Med denne ombygning påstår et mere differentieret udbud, som opfylder nutidige krav til for eksempel rummelige badeværelser og handicapvenlig lejligheds- og rumindretning.

Et centralt placeret aktivitets- og forsamlingslokale fungerer som samlingspunkt for alle beboere området. Projektet udføres i samarbejde med bygherrerådgiver NiConsult og ingeniørfirmaet DRIAS.

 

Projektdata

ROLLE
Arkitektrådgivning og projekterings- og byggeledelse.

ENTREPRISE
Fagentreprise

BYGHERRE
AAB Horsens

STØRRELSE
3.223 m²

OPFØRELSE
27.08.2018 - 14.01.2021