Det Sønderjyske Hus - ombygning af strøgejendom

Ombygningen har forvandlet ejendommen, ”Det Sønderjyske Hus” i Sønderborgs gågademiljø, til et moderne og imødekommende byggeri, med turist-information, foreningsliv og restaurant/café.

En hjælpende hånd til turister, gæster og lokale borgere
Byens kulturelle hus, Det Sønderjyske Hus, omfatter: udstillinger og selvbetjenings­moduler, servicearealer, erhverv, mødelokaler, restaurant, samt industri- og undervisningskøkken og her kan turister, gæster og områdets egne borgere få et indblik i hvad der tilbydes i Sønderborg-området. Store vinduespartier understreger sammenkoblingen imellem inde- og uderum. Samtidig bliver Det Sønderjyske Hus konference- og mødested for den fælles sønderjyske turistorganisation, Destination Sønderjylland, samt flere foreninger under ”Frivillighedens Hus”.

Hvis du bliver sulten
I Det Sønderjyske Hus finder du også restaurant/undervisningskøkken og café, der har sønderjyske specialiteter på menukortet. Køkkenet bliver benyttet af skoleelever, handicappede borgere og venner af huset.


Arealfordeling

Ejendommen huser ca. 1.000 m² offentligt areal på stueniveau og derudover inddrages ca. 650 m² på 1. salens niveau til kommunalt og liberalt erhverv i form af kontorer. Desuden etableres 650m² kontorer på 2 sal.


Vores arbejdsopgaver

Arkitektfirmaet Vallentin Haugland står for projektering, udbud og byggeledelse på ombygningen for KFI og Sønderborg Kommune.

Tilbage til oversigt
bubble