Erhverv/butik - ryesgade 5

Med renoveringen af HAY, en af Danmarks førende møbelproducenter, ombygges og renoveres eksisterende butiksareal samt administration til én samlet butik samt lagerplads.

Renovering af eksisterende bygning
Ryesgade 5, på strøget i Aarhus, er opført i 1885. Vallentin Haugland har i forbindelse med en gennemgribende renovering og ombygning omdannet butiksareal i stueplan, samt oven liggende administration, til én stor og lys butik i to etager med dertilhørende lagerplads og tagterrasse, til udstilling af havemøbler. Bygherre har ønsket at skabe ny plads til udstilling af møbler, med bibeholdelse af eksisterende autentiske træk ved bygningsværket.

Bygningen har fået ny tagkonstruktion med nye naturskiffer, zinkbeklædte kviste samt ventilationsanlæg. I forbindelse med etablering af butik i stueplan, erstattes bærende skillevægge med stålkonstruktioner, for at skabe så store lokaler som muligt. Malerbehandling af vægge, lofter og træværk er udført med pensel, for at give overfladestrukturen et autentiske look, som i slutningen af 1900-tallet. De eksisterende etagedæk mellem lejlighederne er forbedret både brand- og lydteknisk, som afsluttes med et massivt sildebensparketgulv.

Renovering af eksisterende boligareal
I forbindelse med ovenstående renovering, renoveres tre boliger/lejemål.

Udvalgte fotos: CASA A/S

Projektdata

ROLLE
Arkitekt

ENTREPRISE
Totalentreprise

BYGHERRE
Nine United Denmark A/S

ADRESSE
Ryesgade 5, 8000 Aarhus

STØRRELSE
ca. 800 m²
Antal boliger/lejemål
3 boliger og 1 butik

OPFØRELSESÅR
2016 – 2017

SAMARBEJDSPARTNERE
Arne Elkjær A/S
CASA A/S