Kirke- og kulturcenter Kolding

Konkurrence: Nybyggeri af kirke- og kulturcenter

Kirke- og kulturcenteret tager afsæt i en moderne nordisk tilgang til arkitektur, med klare referencer til både den eksisterende højskole, nordisk æstetik og oprindeligt materialevalg.

Vores hovedgreb er at omfavne salen med foyerrummet og café-området, som orienteres mod udsigten, vandet og solens lys. Salen afskærmer mod nabobebyggelsen og retter fokus mod ankomsten fra syd og nord, for at skabe en klar for- og bagside til bygningen. Det er vores intention at underbygge og forbedre den eksisterende højskoles faciliteter, samt at skabe nye samlingsrum i både salen og caféområdet.

Vores bevidste, nordiske tilgang til arkitektur ses i den enkle grundform, med klare linjer og et materialevalg, der tilstræber bæredygtighed, kvalitet og minimalt vedligehold.  Vi ønsker at skabe et åbent kirke- og kulturcenter, med plads til mange forskellige aktiviteter og rum, der understøtter forskelligheden af disse.

Kirkecentret fremstår som en enkelt og skarp grundform, med fokus på de indvendige rum, solens lys og materialernes kvaliteter.

 

Tilbage til oversigt
bubble