Knudrisgade

Konkurrence: almene boliger i Aarhus c

Opførelse af 80 bæredygtige ungdoms- og familieboliger og 16 handicapboliger med dertilhørende serviceareal. Eksisterende byggeri skal nedrives. DGNB guld og upcycling af materialer fra det eksisterende byggeri på Knudrisgade i Aarhus C for Boligkontoret Århus.

Vision
Knudrisgade 5 er placeret midt i Aarhus by, tæt på skov, vand, indkøb, børnepasning, skoler og offentlige transportmuligheder. Vores forslag til boligbebyggelsen i Knudrisgade tager afsæt i visionen om at skabe et attraktivt bo-kvarter midt i byen, der er løst ud fra en bæredygtig tankegang. Her tages der stilling og ansvar for ressourcer og klima. Dette skal være et levende og rart sted at komme hjem til.

design/visualisering-gaard.jpg

Helhedsskabende
Udgangspunktet for dette projekt er at skabe et solid bygning, i høj kvalitet, der kan tåle at blive brugt i mange år. At skabe en bygning med materialer, der vil patinere smukt med alderen, i samspil med den natur, der vil vokse op omkring bygningen. Her vil sanserne blive brugt og være med til at skabe et trygt miljø for boligernes beboere, gammel som ung. Der vil blive skabt varierede rum, der med afsæt i den lokale kontekst danner et projekt, der vil have et naturligt tilhørsforhold til stedet. Det sker ved, at vi bygger både med innovation og på tradition, hvor der vil blive tænkt på lang holdbarhed.

Fællesskaber
Vi har i projektet lagt vægt på at skabe gode lyse og rummelige lejligheder, der kan danne grundlag for en hverdag for en bred vifte af beboere. Vi har blandet lejlighedstyper på i de forskellige opgange for at skabe bekendtskaber på tværs af beboergrupper. Samtidig har vi prioriteret at have gode grønne fællesarealer, alle har mulighed for at benytte. Det gerne sammen. Lejlighederne skal have en høj værdi for brugerne og danne grundlag for deres gode velvære. De skal være energieffektive med et lavt ressourceforbrug, samtidig med at de har lave driftsomkostninger og lang levedygtighed.

Udearealer
Visionen for uderummene er at skabe stemningsfyldte opholdssteder i sanselige grønne omgivelser. Vi vil skabe en tryg grøn oase for stedets beboere, som inviterer til samvær, leg og fællesskab på tværs af behov, aldersgrupper og kulturer.

Projektdata

ROLLE
Arkitekt

ENTREPRISE
Totalentreprise

BYGHERRE
Boligkontoret Århus

STØRRELSE
7400 m²

ENERGIKLASSE
Bygningsklasse 2020 samt DGNB-certificering guld og upcycling af materialer fra ekesiterende byggeri.

SAMARBEJDSPARTNERE
Færch & Co - Aarhus A/S, A. Enggaard A/S, Spangenberg & Madsen A/S samt Green Sustainable Landscape ApS.