Knudrisgade

Konkurrenceforslag: almene boliger i Aarhus c

Opførelse af 80 bæredygtige ungdoms- og familieboliger, samt 16 handicapboliger med dertilhørende serviceareal. Eksisterende byggeri skal nedrives, mens materialer herfra upcycles til det nye byggeri på Knudrisgade i Aarhus C for Boligkontoret Århus, som DGNB guld-certificeres.

Vision
Knudrisgade 5 er placeret midt i Aarhus by, tæt på skov, vand, indkøb, børnepasning, skoler og offentlige transportmuligheder. Vores forslag til boligbebyggelsen i Knudrisgade tager afsæt i visionen om at skabe et attraktivt bo-kvarter midt i byen, der er løst ud fra en bæredygtig tankegang. Dette skal være et levende og rart sted at komme hjem til, hvor der er taget stilling til og ansvar for ressourcer og klima i byggeriet.

Helhedsskabende
Udgangspunktet for dette projekt er at skabe en solid bygning i høj kvalitet, af materialer, der vil patinere smukt med alderen, i samspil med den natur, der vil vokse op omkring bygningen. Her vil sanserne blive brugt og være med til at skabe et trygt miljø for boligernes beboere i alle aldre. Der vil blive skabt varierede rum, som med afsæt i den lokale kontekst danner et projekt, der vil have et naturligt tilhørsforhold til stedet (med innovation og tradition for øje). Dette sker ved, at vi bygger både med innovation og på tradition, hvor der vil blive tænkt på langtidsholdbare.

Fællesskaber
Vi har i projektet lagt vægt på at skabe gode, lyse og rummelige lejligheder, der vil danne grundlaget for en bred vifte af beboeres hverdag. Vi har blandet lejlighedstyperne i de forskellige opgange for at skabe bekendtskaber på tværs af beboergrupper og samtidigt har vi prioriteret at have gode, grønne fællesarealer som alle har mulighed for at benytte – sammen eller hver for sig.

Lejlighederne skal have en høj værdi for brugerne og danne grundlag for deres velvære. De skal være energieffektive med et lavt ressourceforbrug, samtidigt med at de har lave driftsomkostninger og lang levedygtighed.

Udearealer
Visionen for uderummene er at skabe stemningsfyldte opholdssteder i sanselige grønne omgivelser. Vi vil skabe en tryg, grøn oase for stedets beboere, som inviterer til samvær, leg og fællesskab på tværs af behov, aldersgrupper og kulturer.

Tilbage til oversigt
bubble