Middelfart Fjernvarme

Arkitektfirmaet Vallentin Haugland bistår Middelfart Fjernvarme som totalrådgiver, i forbindelse med etablering af en ny administrationsbygning og lagerfaciliteter.

Administrationsbygningen udformes som to sammensatte bygningsdele, hvor den ene placeres ovenpå den anden. Middelfart Fjernvarme ønsker at benytte genbrugsmaterialer i byggeriet og derfor beklædes facaderne med hhv. genbrugstegl og aluminiumsplader.

Bæredygtighed
Tidligt i projektets design- og planlægningsfase, er der taget stilling til et bæredygtigt energikoncept med fokus på energioptimering. F.eks. er syd- og vestvendte vinduer trukket tilbage fra facaden, for at mindske direkte sollys og derved overophedning. Grønne tage medfører et mindre CO2-aftryk, ligesom de sparer kloakken for vandbelastning. I grønne bælter kan der desuden indarbejdes LAR-løsninger med vandopsamling, som kan bruges til eksempelvis toiletskyl.

Tilhørende administrationsbygningen opføres lager- og værkstedsfaciliteter indeholdende varmt og koldt lager, værksted og el-værksted. 

Tilbage til oversigt
bubble