Ny musik og naturfaglig fløj for Grejs Friskole

For Grejs friskole har vi udviklet en helhedsplan som skal hjælpe skolen med, at have en tydelig bygningsmæssig strategi som kan understøtte og bidrage til skolens udvikling.

Grejs friskoles nye musiske og naturfaglige fløj, udspringer netop af denne helhedsplan. Skolen har bevidst valgt, at lægge et musiklokale og et naturfagligt lokale i en selvstændig bygning.

Den nye fløj har et nyt arkitektonisk udtryk i forhold til konteksten, men refererer tydeligt til den eksisterende skole, blandt andet ved sin taghældning. Fløjen er tænkt som en kile der både skærer sig ned i jorden, men som også stræber mod himlen.

Bygningen skal være en en kobling mellem det musiske menneske, og det udviklende naturvidenskabelige menneske. Bygningens kileform åbner dels op mod lyset, og giver desuden adgang til den skrånende tagflade.

Skolen får herved både nye lokaler med højt til loftet, samt et helt nyt udeareal til leg og ophold året rundt.

Projektdata

ROLLE
Arkitekt og bygherrerådgivning

ENTREPRISE
Totalentreprise

BYGHERRE
Grejs friskole

STØRRELSE
250 m²

OPFØRELSE
01.03.2016 - 01.11.2016

ENERGIKLASSE
LEK 2015