Orions Bælte

Projektet er et bo- og naboskab med plejepersonale, for 12 personer med Prader Willi Syndrom.

Et byggeri med ikonværdi
Byggeriet omfatter i alt 940 m² fordelt på 2 etager, indbygget i terræn på en meget skrånende hjørnegrund. Arealet er fordelt med ca. en tredjedel på nederste etage og ca. to tredjedele på øverste etage, hvor også hovedindgangen og primære servicerum er beliggende.

Beboerne og personalet kommer fra meget udtjente rammer, så det at skabe nye og friske forhold har ligget os meget på sinde. Huset er placeret på en meget kuperet grund som tilsagde, at vi lavede huset i to etager. Bygningens udtryk med ”striber og farver” giver huset en ikonværdi, som blandt andet er med til at understrege at dette er ”vores” hjem.

Husets arkitektur er lys og legende, med udgangspunkt i en typisk dansk tilgang til proportioner og løsninger. Der er leget med husets udtryk ved at bruge et plademateriale med en provokerende stoflighed.

Bæredygtighed
Bygningen opføres som lavenergiklasse 1-byggeri med nyeste teknologi indenfor energibesparende foranstaltninger. Bygningen opvarmes ved naturgas, suppleret med alternativ energi i form af solfangere (primært til opvarmning af brugsvand), samt solceller som supplement til elforsyningen.

Tilbage til oversigt
bubble