Plejecenter Engbo

Renovering af Engbo Plejecenter

For Billund Kommune, varetager Arkitektfirmaet Vallentin Haugland arkitekt­rådgivning for renovering af Engbo Plejecenter i Grindsted. Der er blandt andet tale om ændringer til udbedring af forholdene for sygeplejen, køkkenpersonale og beboere, hvor der i øjeblikket er et ønske om at forbedre og optimere de nuværende forhold.

Plejecenter Engbo
Ejendommen består af den oprindelige bygning fra 1950, og de tilstødende tilbygninger fra 1992. Ældrecenteret anvendes af plejepersonale og indeholder 17 ældreboliger samt et serviceareal, køkken og administrations afsnit.

Der projekteres med en ny planløsning for seks boliger. Nuværende adgangsforhold fra fællesarealet forbedres, således at det er muligt at tilgå boligen med hospitalssenge, store EL-kørestole og andre hjælpemidler. Eksisterende bad/wc i de seks boliger ombygges, af hensyn til arbejdsmiljø. Optimering af køkkendepot samt udbedring og fremtidssikring mod tilbagevendende fugtskader i kælderarealer. Der etableres et overdækket areal med kørefast underlag i forbindelse med dagligstue. Der etableres direkte adgang.

Projektdata

ROLLE
Arkitekt

BYGHERRE
Billund Kommune

STØRRELSE
Plejecenter Engbo: ca. 1000 m²