Plejecenter Gelsted

For Middelfart Kommune varetager Vallentin Haugland totalrådgivning for opførelsen af tilbygning til plejehjemmet i Gelsted, sydøst for Middelfart. Gelsted Plejecenter omfatter pleje- og tryghedsboliger, samt en demensafdeling. Det arkitektoniske udtryk tager afsæt i samvær og fællesskab og tilbygningen vil deraf danne rammen for en mere hjemlig hverdag, for både beboere og personale.

Pleje tilegnet demensramte

Demensramte har brug for faste rutiner, enkle systemer, overskuelighed, tryghed og ro i hverdagen. For at imødekomme Gelsted Plejecenters mål om et trygt, stimule­rende og vedligeholdende miljø, og at pårørende føler sig velkomne og fortsat som en aktiv del af beboerens liv, har vi i fællesrummet fokus på hjemliggørelse, genkendelig­hed og social aktivitet.

Tilbygning til det eksisterende
Den eksisterende bygning blev indviet i 1967. Tilbygningen, som vil blive bygget i samme udtryk som resten af plejecenteret, kommer til at rumme et køkken, og en mindre spisestue, med plads til 14 ud af de 39 beboere.

Vores involvering
Ved denne arkitektrådgivning skal den gode arkitektoniske helhedsoplevelse bibehol­des, også ved plejecentrets nye tilføjelse. For at sikre de bedste omgivelser for stedets beboere, står vi desuden overfor en række involverende brugermøder på plejecentret.

Tilbage til oversigt
bubble