Præstebolig

Ny præstebolig til tyrsted/Uth menighedsråd. Den nye fuldmuret præstebolig til Tyrsted/Uth kirke, danner ramme for både privatliv og kontor/arbejdsplads.

Udvendige rammer
Huset er skabt over det klassiske længehus i ét plan, med en gennemgående ubrudt tagflade. Udefra fremstår huset i en gul blødtrøgen teglsten og på taget er der en klassisk rød vingetegl.

Vinduer og døre er i træ/alu og fremtræder gråmetallisk udadtil og hvidmalede indadtil. Tagrender er i zink og der er enkelte elementer af kobber på nord-vest facaden. Huset er fuldmuret og skillevægge opføres også i teglsten. Indvendige vægge vandskures og males hvide. Selve kroppen på huset er ”delt” i to, og forskudt i husets længderetning.

Indvendige rum
Husets sydlige halvdel indeholder ankomst, fællesrum og køkken/bryggersfunktion. På denne måde vil man fra køkken/stue kunne trække ud i den sydligt orienterede have, hvor man kan få udbytte af udsigten samt sidde i læ bag vognlyet. Vognlyet er placeret så man i haven kan opnå mest muligt privatliv når terrassen benyttes.
Stue og køkken opleves som højloftet med meget lyst, da loftet føres til kip i denne del af huset. I tagfladen over stue er der placeret ovenlysvinduer.

Køkken og stue er delt op af en to meter høj rumdelevæg. Væggen opleves som en praktisk foranstaltning, hvis man ønsker privathed, men ønsker at være i et fællesskab med resten af husets beboere. Væggen kan også opleves som en skulptur der kan prydes med et maleri, eller bare stå alene.

I stuens fjerneste ende er der placeret et panoramavindue i nord-vest facaden. Dette vindue, som er uden sprosser, giver mulighed for at sidde ned og nyde udsigten og horsens by og Horsens fjord.

Den nordlige halvdel af huset indeholder værelsesfunktionerne. Værelserne er delt op så forældresoveværelset får sit eget bad/wc. Forældresoveværelset er placeret så man kan kigge ud over byen og fjorden. Tæt på forældresoveværelset er der også placeret et par værelser, hvoraf det ene evt. kan bruges til et mindre barn som skal sove tæt på forældrene. Ved ankomsten til huset er der placeret et værelsesafsnit som kan fungere som ”børneafdeling/kontor. Kontoret kan besøges uden gennem­gang i den private del af huset. Denne afdeling har også bad/wc.

Huset opføres iht. bygningsreglement 2015.

Projektdata

ROLLE
Arkitekt og Totalrådgiver

ENTREPRISE
Hovedentreprise

STØRRELSE
200 m²

OPFØRELSE
2017

ENERGOKLASSE
2020