SOLBO

Udvidelse og ombygning af børnecenter solbo. Vallentin Haugland har i samarbejde med STB BYG vundet totalentreprisen om udvidelse og ombygning af Institutionen Solbo.

Tæt på smuk natur
Solbo er en døgn- og daginstitution under Silkeborg Kommune bestående af specialbørnehave, aflastning og døgntilbud. Målgruppen er børn og unge med betydeligt og varigt nedsat funktionsevne i alderen 0 – 18 år. Institutionen er beliggende i et naturskønt område ved et skovbryn og nær ved Gudenåen.

Skiftende behov
Institutionen består af flere forskellige bygninger, hvoraf hovedbygningen er fra 1950 og består af en stueplan, 1. sal og en kælder. Hovedbygningen har gennemgået flere om- og tilbygninger for at imødekomme skiftende behov.

Bygningerne er forbundne, så børnene kan komme rundt og benytte sig af anlæggets forskellige funktioner.

16 nye værelser
I forbindelse med ombygningen skal Solbo udvides med 16 nye værelser med tilhørende fællesfaciliteter, omfattende produktionskøkken til institutionen, fællesstuer, toilet og badeforhold. Den eksisterende hovedbygning gennemgår en omfattende renovering, og de eksisterende udearealer ombygges og renoveres efter moderne standarder.

Uderum
Udearealerne er udarbejdet med fokus på leg og aktivitet i naturmaterialer og elementer. Af eksempler kan nævnes: træstammer som balancebomme, labyrinter af træmaterialer samt rutschebane på bakketop.

Byggeri i to etaper
1. etape indeholder nybyggeri i form af nye værelser og fællesfaciliteter.

2. etape indeholder renovering af indvendige materialer.

Arbejdet er tilrettelagt og udføres mens institutionen er i drift, og dette stille store krav til planlægnings- og udførelsesfasen.

 

Projektdata

ROLLE
Arkitekt og Rådgiver

ENTREPRISE
Totalentreprise

BYGHERRE
Silkeborg Kommune

STØRRELSE
1.308 m²

OPFØRELSE
Etape 1: 01.08.2017 - 01.09.2018
Etape 2: 01.08.2018 - 01.11.2018