Vestfynhallerne i Nørre Aaby

Arkitektfirmaet Vallentin Haugland har udarbejdet og projekteret udviklingsplanen for renovering og modernisering af Vestfynshallerne, således at de nye rammer fremadrettet kan understøtte den nødvendige drift.

 

Væksthuset – ankomstområde
Vestfynshallerne har fået ny foyer og ankomstområde, ”Væksthuset”, samt en ny centralt placeret café og kiosk. Foyer og café er samlingspunkt for hallens brugere, hvorfra en ny siddetrappe forbinder Væksthuset med centrets aktivitetsrum. I forbindelse med kiosken indrettes et stort industrikøkken, der kan facilitere hallens mange brugere (verdensmål 3).

Menneskets største attraktion, er andre mennesker
Der er i planløsningen lagt særlig vægt på fleksibilitet og skabelsen af forskelligartede opholdszoner: bibliotekshjørnet, siddenicher, læsekrog, siddetrappe, åbne caféarealer etc. De mange opholdszoner vil gøre det attraktivt for forældre, bedsteforældre og andre tilskuere at besøge centret. Mennesker tiltrækker andre mennesker, hvilket er med til at skabe liv, understøtte idrætscentrets drift og økonomi, samt skabe en social og funktionel mangfoldighed (verdensmål 11).

Brugerinddragelse og brugervenlighed
Lokalsamfundet er en vigtig interessent i renoveringen og tilblivelsen af det nye ankomstområde til Vestfynshallerne, da opbakningen fra de lokale brugere er et stort succeskriterie. Derfor afholdes der ligeledes en række involverende brugermøder med kommunal deltagelse (verdensmål 5 + 16 + 17).

 

På 1. salen er der etableret et nyt stort fitnesslokale med tilhørende toiletter, hvilket også kan benyttes af gæster fra det eksisterende selskabslokale. Herudover er de gamle omklædningsrum og toiletter ved den nye foyer blevet renoveret, moderniseret og gjort handicapvenlige. Hallen er blevet optimeret og med alle de nye tiltag, er der indarbejdet mere brugervenlighed ift. handicappede og kørestolsbrugere.

Tilbage til oversigt
bubble